+45 75 16 26 00
Åbningstider

Sønderho

Sønderho, som ligger på Fanøs sydspids, er en af Danmarks bedst bevarede skipperbyer. Byen og atmosfæren skal opleves til fods. Følg de små veje og stier rundt på en eventyrlig opdagelsesrejse. Besøg de skønne små kunsthåndværksbutikker og læg vejen forbi den gamle havn og stormflodssøjlen. Om sommeren er der loppemarked over for kirken hver søndag eftermiddag.

Området syd for Sønderho - Hønen - er et enestående og uberørt stykke natur. Strandengen og vaderneindbyder til dejlige vandreture. Sommerhusområdet strækker sig fra byen og ud til klitrækken på vestkysten.

I Sønderho findes bl.a. et supermarked med håndkøbsudsalg, bageri, restauranter, campingpladser,ponyridning og cykeludlejning.

Sommerhus i Sønderho - en af Danmarks smukkeste landsbyer

Hold ferie i et sommerhus i Sønderho – Fanøs mest charmerende landsby. Her bor i midt i den smukke natur, lige i udkanten af den hyggelige by med smukke, gamle hus og små, snoede gader. Men I bor også meget tæt på den dejlige badestrand, som strækker sig hele vejen langs Fanøs vestkyst. I Sønderho kan I nyde byens faciliteter, stranden og roen i jeres sommerhus.

Charmerende landsby på Fanøs sydspids

Sønderho er en lille, velbevaret fiskerlandsby med smukke, stråtækte huse og små, hyggelige og krogede gader. Tidligere, i 1700-tallet, var Sønderho en vigtig søfartsby på den jyske vestkyst, men indsejlingen sandede til med årene, og er i dag blevet til et engareal. I de fredelige og kuperede klitlandskaber, der omgiver landsbyen, ligger de hyggelige sommerhuse. Her finder I fred og ro og skøn natur. Sønderho er en seværdighed i sig selv, og I kan følge et stisystem rundt i den kønne by. Men Sønderho byder også på flere attraktioner, en lille naturhavn samt flere butikker og spisesteder.

Seværdigheder i Sønderho

Sønderho er kendt for sin smukke og velbevarede Sønderho Mølle fra 1700-tallet. Og møllen maler stadig mel ved specielle lejligheder. I kan se skiftende udstillinger på Fanø Kunstmuseum og på Fanø Flisemuseum kan I se en stor samling af de karakteristiske fliser, som er blevet anvendt på Fanø gennem de sidste 300 år.

I Hannes Hus kan I få et indtryk af levevilkårene i et Sønderhohjem i slutningen af 1800-tallet. Den gamle redningsstation er fredet og fortæller, med plancher og fotografier, historien om redningsvæsenet på Fanø. Sønderho byder også på flere interessante gallerier.

Vadehav møder Vesterhav

Når I holder ferie i sommerhus ved Sønderho, får I det bedste af både Vesterhavet og Vadehavet. Mod øst er naturen præget af diger, marsk og lavvandede områder med et rigt fugleliv. Her kan I opleve flere sjældne fuglearter. Og på sandbanken Langejord i Vadehavet kan I se hundredvis af sæler ligge og dase i solen. I kan selv gå ud mod Langejord og observere sælerne fra 100 meters afstand - men hold øje med tidevandet.

Mod vest kan I nyde en smuk, kuperet klithede med lyng, der fortsætter helt ned til den dejlige badestrand med klitter. Her er vandet lavt og meget børnevenligt. Prøv at gå på ravjagt her. Forskellen i vandstanden mellem ebbe og flod gør, at der ofte ligger rav på stranden her.