+45 75 16 26 00
Åbningstider

Besøg hundeskove i ferien på Fanø

Besøg hundeskove i ferien på Fanø

Hunde er velkomne på Fanø! Fanøs smukke og afvekslende natur er ideel for hunde og hundeejere. Der er mange muligheder for at lufte hunden i skønne omgivelser og tage hunden med på længere gåture på hede, i skov og på stranden. Hos FanøHus Sommerhusudlejning finder I mange dejlige sommerhuse, hvor I kan have hunden med, så jeres bedste ven også kan komme med på ferien til Fanø. På sologstrand.dk kan I finde endnu flere sommerhuse, hvor jeres hund er velkommen.

Hund i sommerhus

Det er en rigtig god idé at holde ferie i sommerhus sammen med jeres hund. Hunden vil elske at være sammen med ’sin familie’, og den vil kunne lege og slappe af sammen med jer i og omkring sommerhuset. De daglige lufteture er mere afslappede og hyggelige i ferien, når I kan trisser rundt i naturen og dufte havet og lyngen. Har man hund med på ferie, er det en rigtig godt at bo i sommerhus, for her er ikke noget, der kan stresse hunden, og har I taget hundens egen kurv og legetøj med, vil den hurtigt falde til ro og føle sig hjemme i sommerhuset.

Tager I hunden med på udflugter, er det vigtigt at huske, at tage vand med til den, specielt på varme sommerdage. Der er mange steder i Danmark, hvor det er muligt at tage hunde med, for eksempel i LEGOLAND, Givskud Zooog på diverse museer. Ferie i sommerhus betyder også aktiviteter og afslapning for hunden, ligesom det gør for resten af familien.

Hold hunden i snor udenfor hundeskoven

Når I går tur med hunde på Fanø, så husk at hunde skal være i snor overalt på øen, også på heden, i skoven og i sommerhusområderne. Dette er af hensyn til Fanøs dyreliv, for selv den mest velopdragne og gennemtrænet hund vil kunne blive overmandet af jagtinstinkterne, hvis den ser en af Fanøs vilde kaniner eller andet vildt.

Har man styr på sin hund og kan få den under kontrol, så er der undtagelser, så hunden kan få lov til at løbe løs, når I holder ferie i sommerhus på Fanø. Det er en fantastisk oplevelse for hunden, der kan strække ud og snuse og møde andre hunde. I sommerperioden fra 1. april til den til 30. september skal hunde føre i snor på stranden, men resten af året må hunde løbe løs på stranden, ikke kun på Fanø, men i hele Danmark. En anden mulighed for at gå en tur med hunden uden snor, når man har den med i sommerhus, er at tage den med i en hundeskov.

Hundeskoven på Fanø

Der er over 200 hundeskove i Danmark, hvor af ca. 150 er etableret af naturstyrelsen. I hundeskovene må hundene løbe løs, så de kan gå på opdagelse, snuse og grave. Det er meget mere stimulerende for hunden at løbe løs, da det giver den flere oplevelser og mere bevægelsesfrihed, og man får en træt og glad hund med tilbage i sommerhuset. Mange hundeskove er indhegnede områder, men i de hundeskove, der ikke er indhegnede kan man møde harer, rådyr og andet vildt i hundeskoven. Ved nogle hundeskove er der toilet, bænke og borde og vand. På internettet kan man finde en oversigt over samtlige adresser på alle hundeskove.

Hundeskoven på Fanø ligger i Fanø Plantage ved Pælebjerg på Mågekolonivej. Der er en p-plads overfor indgange til hundeskoven. Hundeskoven på Fanø er et ca. 6 hektar stort areal, som er indhegnet for at holde hunde og vildt hver for sig. Man skal derfor huske at holde lågerne til hundeskoven lukkede. I forbindelse med hundeskoven er der både toiletfaciliteter, borde og bænke, samt vand til hunden. Hundeskoven opstod efter en orkan i 1999, hvor en del af plantagen væltede. Man besluttede at indhegne et område, som skulle have lov til at vokse og udvikle sig uden indblanding fra rådyrene. Området var åbent for offentligheden, og området blev udlagt til hundeskov. Her er skøn natur med vild bevoksning og stier på kryds og tværs, hvor man kan bruge lang tid sammen med hunden.

Fanøs hundeskov ligger i nærheden af andre udflugtsmål, så det er oplagt at besøge hundeskoven i forbindelse med en tur rundt i området. Borde og bænke, samt gode toiletforhold giver gode betingelser for en hyggelig dag sammen, hvor frokosten indtages i det grønne. Er I en familie med børn, vil det være en succes med et besøg på skovlegepladsen, der ikke ligger langt fra hundeskoven. Her kan børnene kaste sig ud i leg i det eventyrlige område med klatreredskaber, gynger og flot udskårne træfigurer, mens mor og far griller. Fra hundeskoven er der en vandresti, der går gennem smuk natur og ender ved havet, og man kan også besøge udsigtsstedet Pælebjerg, som er det højeste punkt på Fanø (21 m). Her er der en storslået udsigt over havet, det bølgende hedelandskab og plantagen med sine små idylliske søer. Ved siden af Pælebjerg ligger en lille sø, Pælebjergsøen, hvor nogen har tømt sit akvarium, så man kan se en levedygtig bestand af guldfisk.

Hundeskove nær Fanø

Tager I på udflugter til attraktioner, byer og seværdigheder, når I holder ferie med hund i sommerhus, så kan I besøge de forskellige hundeskove i området omkring Fanø. Hunden har godt af en lille pause, når den er med jer på tur, så den kan få besørget og løbe rundt uden snor på.

Bramming hundeskov

I Bramming Vestskov blev der etableret en ny hundeskov i 2014. Hundeskoven er ca. 10 ha og indhegnet, og der er agilitybane, så man kan aktivere sin hund. Hundeskoven i Bramming bliver flittigt besøgt af både lokale hundeejere og besøgende udefra. Der er en p-plads ved hundeskoven, og desuden borde og bænke og skraldespande. Adresse: Skovvej, 6740 Bramming

Esbjerg mini hundeskov

Har I hunden med til Esbjerg, så kan I holde en pause i shoppingturen og de kulturelle oplevelser, og slippe den løs i et lille indhegnet område, der dog mere er egnet til leg end til en egentlig gåtur. Adresse: Baggesens Allé, 6700 Esbjerg

Bjerreskov hundeskov

Der er to hundeskove ved Ribe, den ene er en mindre hundeskov, der ligger i Ribe Nørremark. Hundeskoven er ikke indhegnet. Adresse: Jasminparken, 6760 Ribe

Tange hundeskov

Den anden hundeskov ved Ribe er ikke indhegnet, men der stillet agilityredskaber til rådighed, så man kan træne med hunden. Der er mange stisystemer i hundeskoven og en lille mose. Adresse: Skydebanevej, 6760 Ribe

Oksbøl hundeskov

I Oksbøl ligger der en stor indhegnet hundeskov på hele 19 ha. Der er en p-plads med bord og bænke, en dejlig naturlegeplads og toilet. Der er varieret bevoksning med skov, krat og åbne områder, hvor hundene kan strække ud og lege. Hundeskoven er meget populær og mange feriegæster og hundeejeren fra omegnen nyder at gå en tur med hunden i den skønne natur i Oksbøl hundeskov. Hundeskoven ligger tæt på vandrehjemmet ved Præstegårdsvej. Adresse: Præstegårdsvej, 6840 Oksbøl

Vis hensyn og tag altid en pose med til hundens efterladenskaber!