+45 75 16 26 00
Åbningstider

Oplev hele Fanø fra cyklen

Cykelparadiset Fanø

Ferienøen Fanø er et paradis for cyklister, ikke kun på grund af den flotte natur, havet og de hyggelige byer, men i høj grad fordi der ikke er nogen markante niveauforskelle på øen. Fanø er forholdsvis flad og derfor optimal til cykelture for både øvede cyklister og mindre trænede feriegæster, der har lyst til at træde i pedalerne. Også familier med mindre børn kan med fordel tage på cykeltur på Fanø.

Det er nemt at komme rundt på Fanø, og øen er så lille, at man kan opleve hele øen på cykel. Der er ikke langt fra de forskellige seværdigheder på øen, de hyggelige byer og Fanøs forskellige landskaber. Fanø kan kaldes cyklernes ø, fordi der ingen bakker er og afstande på ferieøen er korte. Det er en stor oplevelse og ren afslapning at cykle igennem Fanøs forskellige landskaber med skov, hede og klitter, og man kan cykle på den brede sandstrand og nyde udsigten over havet og indånde den friske havluft. Nettet af cykelstier forbinder byområderne Nordby, Fanø Bad, Rindby Strand og Sønderho, så I hurtigt kan komme fra og til butikker, spisesteder og seværdigheder. Det er også muligt at cykle på stranden fra Fanø Bad på øens nordvestside til Sønderho på sydspids.

Cykeltur på Panoramaruten 404

Der er gode cykelstier og et net af små veje i sommerhusområderne og markveje, som gør det nemt at komme rundt på Fanø. I 2013 blev der anlagt en cykelsti i den østlige del af Fanø Klitplantage, og denne cykelsti er en del af den helt specielt smukke cykelruten, der slynger sig igennem hele Danmark, panoramaruten. Den del af cykelrute, der går igennem Fanø, er rute 404. Cykelrute 404 er en cykelrute, der tager jer med igennem Fanøs smukkeste natur og landskaber. Her kommer I til steder med storslået udsigt over øen og havet, og små hyggelige steder, hvor der er plads til afslapning og fordybelse. Det er en fantastisk måde at opleve Fanø på, og I kan for eksempel nyde det imponerende syn af en af Europas bredeste sandstrande, når I kommer cyklende ad strandvejen mod Fanø Bad.

Oplevelser på cykelturen

Der er liv og aktiviteter året rundt på Fanøs brede sandstrand ud til Vesterhavet. Aktiviteterne er afhængige af vejr, vind og årstiden. Det er populært at flyve med drager, og køre med kite-buggies og blokarts, og så er der selvfølgelig rigtig mange, der bruger stranden til at solbade, gå ture og cykle på. Følger i stranden mod syd og drejer af ved en rød redningspost og følger stien, så kommer i til skovlegepladsen, et fantastisk eventyrland i Fanø Plantage, hvor den medbragte mad kan nydes eller tilberedes ved det store overdækkede grillområde. Cykelruten 404 er 26 kilometer lang, og går også forbi Fanø Bryghus og everten Rebekka, et specielt type skib, der er bygget til sejlads i Vadehavet. Everten er kommet hjem til Fanø, den er blevet restaureret og er nu er fuldt funktionsdygtigt. Hvis I tager en afstikker fra cykelruten, kan I se en af øens fuglekøjer,der hedder Albue Fuglekøje, som er et specielt jagtredskab, der blev brugt til at fange vildænder med. Denne fangstmetode blev forbudt i 1931, og Albue Fuglekøje er nu et museum.

Cykel med i sommerhus

Det kan være en rigtig god idé at tage cyklerne med på ferie på Fanø. Hvis I er mange, der skal af sted, og der ikke er plads til alle cyklerne på bilen, så fortvivl ikke! Selvom I bliver nødt til at efterlade cyklerne derhjemme, så kan I sagtens komme ud på nogle fantastiske cykelture i ferien, for det er muligt at leje cykler til hele familien på Fanø både i Nordby og ved Rindby Strand.

Kør ud i den dejlige natur, læg vejen forbi stranden, skoven og udsigtspunkterne – og oplev hele Fanø på en skøn cykeltur i den friske luft. Find et hyggeligt sted at nyde den medbragte picnickurv, så kan man virkelig mærke, at det er ferie.

Holder I ferie i sommerhus, kan I ikke være sikre på at der er stillet cykler til rådighed i sommerhuset. Der er altid praktisk at have cyklerne med i sommerhus, ikke bare til de længere udflugter, hvor madpakken nydes i det grønne eller vejen ligges forbi et hyggeligt spisested, men også når der skal hentes morgenbrød eller man lige skal ned til stranden og tage en dukkert i Vesterhavet. Når I har cyklerne med i sommerhus på Fanø, har I frihed til at vælge hvorhen og hvor langt I vil cykle i løbet af dage, og på grund af de korte afstande, kan I hurtigt cykle tilbage til sommerhuset og holde en pause og slappe af.

Cyklen er den perfekte måde at komme rundt på Fanø på, og perfekt til ferien i sommerhus. Tag på små eller længere cykelture, I kan for eksempel cykle til den idylliske by Sønderho med de stråtækte huse eller en mere krævende cykeltur gennem løst sand til Søren Jessens Sand, hvor I kan se skibene sejle forbi. Familier med børn vil elske en cykeltur til skovlegepladsen i Fanø Plantage, hvor legepladsen er en naturlig del af skoven, med eventyrlige udskårne figurer i træ og mange udfordrende og sjove legeredskaber.

Lej cykler på Fanø

Vil I ud at cykle, så er der to steder med cykeludlejning på Fanø. Cykeludlejerne har et stort udvalg af cykler til både børn og voksne, og ved bestilling i god tid, kan I få en aftale om levering og afhentning af cykler i stand. Her kan I også få tjekket jeres egen cykler, få lavet reparationer, hvis uheldet er ude på en cykeltur på øen og købe cykeludstyr.

I kan forhøre jer om de forskellige cykelruter hos cykeludlejerne. Her kan I få tip til cykelruter af forskellige sværhedsgrader og længder, alt efter om I er øvede cyklister, bare vil på en nem og hyggelig tur eller eventuelt har børn med. Her kan I også få vejledning, hvis der er nogle specielle ting på Fanø, I har lyst til at opleve.

Hent et kort over vejnettet hos FanøHus eller Fanø Turistbureau.

Fri Cykler
Mellemgaden 12
Nordby
Tel. +45 7516 2460

Fanø Cykler
Fanø Rindby Strand
Tel. +45 2791 5441