+45 75 16 26 00
Åbningstider

Fanø Klitplantage

I 1892 begyndte tilplantningen af Fanø Klitplantage, som i dag dækker ca. 1400 ha. Plantagen er et fantastisk naturområde især fordi det er præget af store landskabsmæssige variationer. Klitter, småsøer, enge, sletter, kærområder og tætbevoksede arealer findes alt sammen her.

Udsigtspunkter og fuglekøjer
Pælebjerg er Fanøs højeste punkt med en suveræn udsigt over klitplantagen og stranden mod vest. Et oplagt picnicsted! På østsiden af Fanø ligger et andet skønt udsigtspunkt, Annesdalbjerg, med kig ud til Vadehavet og marskengene. Ikke langt derfra ligger Albue og Sønderho fuglekøjer.

Vandreruter
Der findes tre afmærkede vandreruter i Fanø Klitplantage. Ruterne tager udgangspunkt i hver deres parkeringsplads og går gennem meget varieret natur. Det er vigtigt med godt fodtøj. Hent et vandrekort hos FanøHus, på turistbureauet eller download det her.

Ridestier
Der er etableret et stort system af ridestier i Fanø Klitplantage. Vær opmærksom på, at ridning i klitplantagen og på klitheden kun må finde sted på afmærkede ridestier. Hent et kort over ridestisystemet på Fanø Turistbureau.

I klitplantagen ligger også skovlegepladsen og hundeskoven.