+45 75 16 26 00
Åbningstider

Fanøs fire fede familieforlystelser i ferien

Ekstrabladets Sophie Rytter kørte Danmark tyndt en sommer og dykkede ned i alle de dejlige forlystelser og aktiviteter, som familier kan lave i ferien. Hun kom også forbi Fanø, og i sin artikel fortæller Sophie om "fire fede forlystelser på Fanø". Så skal I holde ferie i sommerhus Fanø, så kan I læse om de fire familievenlige forlystelser, der enten er gratis eller unikke for Fanø. Ferie i sommerhus på Fanø er lig med aktiviteter og forlystelser for hele familien.

Familiesjov i den magiske skov

Er I en familie med børn, så kan en dag på Fanøs skovlegepladsen virkelig anbefales. I læste rigtigt – en hel dag! Skovlegepladsen er ikke som de fleste skovlegepladser i Danmark. Her finder I et fantastisk og eventyrligt legeland midt i naturen, hvor hele familien kan tilbringe en hyggelig dag sammen med leg og spisning. Skovlegepladsen er stor, og der er mange legeredskaber så som klatrestativer, balancebjælker, gynger og et overdimensioneret spil mølle. Alt er lavet i træ, så det falder godt i med skoven. Der er lagt vægt på at udfordre børnene og stimulere deres sanser. Og forældrene må gerne lege med! l 2007 slap man en lang række træskulptører fra hele Europa og Japan løs på skovlegepladsen, og de efterlod et eventyrligt landskab med fantasifulde figurer og flotte træskulpturer, så trætrolde, fantasivæsner, en drage og Snehvide og de syv dværge nu bor fast på skovlegepladsen. Dette er til stor glæde for børn og barnlige sjæle.

Når sulten melder sig, kan I enten nyde jeres medbragte madpakke på picnicpladsen eller grille ved den overdækkede grillplads, hvor der er plads til 50 personer. Der er også en toiletbygning ved pladsen. Skovlegepladen er ikke bare en magisk oplevelse, det er også en gratis familieforlystelse.

Drager over Fanø

Fanø egner sig fortræffeligt til drageflyvning. Og det er der rigtig mange, der ved og benytter sig af. Faktisk mødes ca. 5000 mennesker hvert år i juni og sætter deres drager op på stranden ved Rindby til ’Fanø International Kite Fliers Meeting’. Mange af disse dragetæmmere går lidenskabeligt op i det, og de bruger hele vinteren til at konstruere og bygge deres egne fantasifulde drager. I behøver dog ikke selv at designe og sy jeres egen drage for at deltage i dragefestivalen på Fanø – alle er velkommen, og det er alle typer drager også. Drageflyvningen foregår over to uger, så I har rig lejlighed til at kigge forbi på stranden, hvis I bor i sommerhus på Fanø i juni. Det er et imponerende syn at se hundredvis af farvestrålende drager flyve i flok, og mange af dragerne er formet som sjove og fantasifulde figurer.

Ønsker I at deltage i en mere børnevenlig version af den internationale dragefestival på Fanø, så er der ’Fanø Familie Dragefestival’ i begyndelsen af august, hvor der er fokus på børnene. Her arrangeres en masse sjove aktiviteter for børn, og Fanø Familie Dragefestival er en perfekt forlystelse til familier med børn, der gerne vil tilbringe en hyggelig dag sammen på stranden.

Tag på safari og se vilde sæler

Fanø er ikke kun et paradis for feriegæster, men også for sæler. Gråsæler og spættede sæler elsker at hænge ud ved Fanø. Vadehavet er et stort overflødighedshorn af næring for mange havdyr og dette spisekammer nyder sælerne godt af. De mange sandbanker, der dannes i Vadehavet er ideelle som hvilepladser for sælerne, der tilbringer meget tid med at småslumre, gabe og slikke sol. Sandbankerne er ikke bare behagelige ’madrasser’ for sælerne, hvor der soves mellem turene i havet efter føde, men sandbankerne spiller en meget vigtig rolle i deres liv. Det er nemlig her hunnerne føder deres unger i juni og juli måned.

I kan selv vandre ud til sælbankerne ved lavvande, men husk at I under ingen omstændigheder må forstyrre sælerne, eller I kan tage med på en sælsafari. Der tilbydes forskellige typer af sælsafari. I kan komme med på en guidet tur til fods ud til en sælbanke. Sådan en tur tager et par timer, og det er ikke sikkert, at de mindste i familien kan følge med. I kan også booke en sælsafari med skib og opleve det fantastiske syn af store sælflokke, der ligger på sandbankerne fra søsiden. Her kan I også være heldige at se sælerne svømme i havet, for sæler er nysgerrige dyr og de kommer gerne tæt på og stikker hovederne op af vandet for at følge med i, hvad der sker. Sælsafari på Fanø er en stor oplevelse for hele familien, så undersøg, hvilken type sælsafari, der passer bedste til jer, og kom ud og oplev de skønne sæler.

Vind i sejlene for hele familien

Strandsejlads bliver mere og mere populært, og Fanø er et af de bedste steder i Europa til at sætte sejl og tage turen hen ad stranden. På Fanø har strandsejlerne deres helt eget stykke strand, hvor de kan boltre sig. Strandsejllads er ikke en eksklusiv sport for eksperter, men en forlystelse, der henvender sig til alle aldersgrupper, begyndere som øvede. Strandsejlads kan dyrkes året rundt, og det eneste denne forlystelse kræver, er lidt vind.

I kan leje strandsejlere på Fanø, de såkaldte blokarts, og der er også en strandsejler skole, så I kan få lidt instruktionen, inden I suser hen ad stranden i en forrygende fart. Strandsejlads er ikke så kompliceret, så efter fem minutters instruktion kan far, mor, børn og bedsteforældre hoppe i hver deres blokart og nyde vinden, havet og farten. Der er blokarts med to sæder til de familier, hvor mindre børn skal ud at strandsejle sammen med mor eller far.

Læs Sophie Rytters artikel om "fire fede forlystelser på Fanø" her: http://ekstrabladet.dk/ferie/danmark/article1542450.ece