+45 75 16 26 00
Åbningstider

Grøndal

Grøndal strækker sig fra udkanten af Nordby til Fanø Bad på Fanø.

Området grænser ud til store fredede naturarealer mod nord og er i øvrigt kendetegnet ved et let kuperet terræn. Sommerhusområdet er roligt og børnevenligt, og grundene er typisk afgrænset med beplantning som hybenroser og fyrtræer. Vildtet trives i området, og ofte kan man møde rådyr i terrænet.

I Grøndal ligger et supermarked med eget bageri.

Sommerhus i Grøndal - mellem by og strand

Når I holder ferie i et sommerhus i Grøndal, får I det hele. I er omgivet af skøn og uberørt klithede, men bor samtidig i gåafstand til Fanøs havneby Nordby og øens dejlige badestrand ved Fanø Bad. Nyd stilheden omkring jeres sommerhus, gå på opdagelse i Nordbys små, charmerende gader eller tag picnickurven med til stranden, hvor I kan bade og lave sjove strandaktiviteter.

Tæt på det hele i Grøndal

Sommerhusområdet Grøndal ligger lige midt mellem havnebyen Nordby på østkysten og den livlige badeby Fanø Bad på vestkysten. Her bor i tæt på aktiviteterne i byen og på stranden, men i fredelige og meget naturskønne omgivelser. Og da Fanø kun er et par kilometer bred på dette sted, bor I i gåafstand til havet på begge sider af øen.

Grøndals sommerhuse ligger i et let kuperet naturområde med fyrretræer, hybenbuske og et rigt dyreliv. I kan være heldige at se rådyr, fasaner og ræve her. Mellem Grøndal og Nordby ligger udsigtspunktet Kikkebjerget, som byder på en rigtig god udsigt over området, Nordby og helt over til Esbjerg med havnen og den store, hvide skulptur Mennesket ved Havet.

Oplevelser - lige uden for sommerhuset

Nær Grøndal kan I opleve sæler, som holder til på sandbankerne ud for Nordby, eller prøve at finde rav i strandkanten imens I holder øje med sælerne. Fra Nordby kan I tage på fisketur med en kutter eller på sælsafari, hvor I kan opleve både spættede sæler og gråsæler på sælbankerne nær Nordby. Mod vest ligger Danmarks ældste 18-hullers golfbane fra 1902. Den smukt beliggende golfbane er desuden kåret til den fjerdebedste linksbane på det europæiske fastland af det britiske golfmagasin Golf World. I Rindby, lige syd for Grøndal, kan I fiske i en Put & Take fiskesø.

Stranden nær Grøndal

Og lidt længere mod vest ligger Fanø Bads brede, hvide sandstrand med klitter og særdeles gode muligheder for strand- og vandsportsaktiviteter. Stranden er børnevenlig, da sandbunden kun skråner svagt ud i havet, men vandet bliver dog dybere efter hver revle. Hvert år i juni kan I opleve en flot og farverig dragefestival på stranden ved Rindby, et par kilometer syd for Fanø Bad. I må køre i bil på stranden fra Fanø Bad og mod syd, men mod nord er det kun tilladt at gå eller cykle. Her finder I nemlig Fanøs egen sandørken – halvøen Søren Jessens Sand. Fra sandområdet kan I se flere bunkere fra 2. verdenskrig, og I kan endda gå ind i flere af dem.