+45 75 16 26 00
Åbningstider

Begivenheder på Fanø

Fanø byder på et væld af spændende events sommeren igennem.

Hold ferie på Fanø og deltag i flere årligt tilbagevendende events på øen. I kan for eksempel tage til Fanø Internationale Dragefestival i juni og se tusindvis af drager på himmelen over Fanø. I juli kan I deltage Fannikerdage i Nordby eller festdagen Sønderhodag - begge med musik, dans og smukke folkedrager. Derudover kan I opleve Fanø Gadeteaterfestival, Fanø Sommerkoncerter, Fanø Internationale Guitarfestival, Fanø Gadeteaterfestival, Fanø Strikkefestival og ikke mindst Den Store Vadehavsvandring på Fanø.

International Dragefestival

Denne årligt tilbagevendende begivenhed på Fanø er Danmarks største dragefestival. Drageentusiaster fra hele verden mødes på stranden og viser deres flotte, hjemmelavede drager frem for hinanden såvel som alle andre interesserede. Luften er tyk af drager i alle størrelser og farver i de dage. Festivalen finder sted på stranden fra Fanø Bad til Badesti 21 i Rindby.
Læs mere

Fannikerdage

Kom til Fannikerdagene på Fanø og vær med til at fejre fannikkernes lokale kultur, traditioner og historie. I kan bl.a. deltage i en danseworkshop, opleve et ægte Fanø-bal og Fanø Spillemandsorkester, tage med på en musikalsk tur ud på de 7 verdenshave, lære de mange smukke Fannikerdragter nærmere at kende og smage på Spareribs og hjemmelavede pølser eller Fanø fisk.
Læs mere

Familie Dragefestival

Fanø Familie Drage Festival er en festival, der er specielt tilegnet familier med børn, der gerne vil tilbringe nogle sjove dage ved stranden. Her er børn og børneaktiviteter i centrum, og både nybegyndere og øvede kan flyve med drager. Fanø Familie Drage Festival afholdtes for første gang i 2009 og er siden hen blevet en stor succes med flere hundrede børn, som bygger og dekorerer deres egne drager. Oplev et par dage fyldt med drager: fællesflyvning med drager, drageworkshops for børn og bamsefaldskærmsudspring.
Læs mere: Fanø Familiedragefestival og drageflyvere

Fanø Gadeteaterfestival

Oplev en spændende festival fyldt med gode forestillinger og dygtige artister. Gadeteaterfestivalen i august er både for børn og voksne.
Læs mere

Fanø Sommerkoncerter

Fanø Sommerkoncerter byder på klassisk musik af høj international klasse og finder sted i juli og august måned. Kom til Fanø og få en varieret sommerbuket af musikalske oplevelser med ensembler, der består af såvel unge talenter som etablerede musikere. Det er til stadighed arrangørernes hensigt at byde på koncerter med et højt kunstnerisk niveau.
Læs mere

Fanø Strikkefestival i september

Fanø Strikkefestival finder sted i september og kaldes også ”Verdens største Strikkefestival”. Men succes handler ikke kun om kvantitet, den handler i højere grad om kvalitet. Festivalen byder på flotte udstillinger, foredrag, en stor festaften, og meget mere. Derudover byder festivalen på mere end 70 workshops, hvor I blandt andet kan lære at strikke med perler, få ideer til selv at lave knapper, lære oldtidsteknikken "nålebinding" og meget andet.
Læs mere

Godtfolk - folkemusik festival

I september kan I opleve folkemusik. Godtfolk Festival er en festival fyldt med musikalske lækkerier i en stor blanding af herlig sømandsfolkrock, dejlige franske toner og smukke melodiske fortolkninger af traditionelle danske numre.
Læs mere

Fanø Internationale Guitarfestival

Fanø Internationale Guitarfestival er Danmarks ældste guitarfestival, som finder sted i Sønderho Kirke. Kom og oplev klassisk guitarspil i verdensklasse, hver torsdag i perioden 30.7. til og med 27.8.
Læs mere

Sønderhodagen

Sønderhodagen er en byfest og samtidig en fejring af Fanøs historie, traditioner og den flere hundrede år gamle maritime kultur. Det er her de gamle Fanø dragter vises frem i stort tal. Dragterne bruges ofte til bryllupper, fødselsdage og andre festlige lejligheder, men ved byfesten kommer de alle sammen frem. På Sønderhodagen bliver I ført tilbage i tiden til 1928. Her kan I opleve et brudeoptog, brudeskikke og brudedanse, og der bliver spillet spillemandsmusik flere steder i Sønderho.
Læs mere

Den store Vadehavsvandring

Fanø ligger lige midt i Nationalpark Vadehavet. Hele Fanø er en del af den nye nationalpark og er den eneste kommune i Danmark, hvor hele arealet er en nationalpark. Gå på opdagelse i Vadehavet og se fisk, fugle og sæler.

På vaden og stranden ses ofte store flokke af fugle, som behøver fred og ro til at søge efter føde og hvile. Det er derfor en god idé at holde afstand til flokken. I kan vælge Den Store Vadehavsvandring ved Sønderho, som varer ca. 5 timer. Hvis det er for lang en tur, kan I vælge den forkortede udgave på 2 timer.

Derudover kan en vadehavsvandring på Søren Jessens Sand også anbefales. På Sørens Jessens Sand smelter landskabet sammen med Fanøs største sandørken. Man kan cykle et stykke i nordlig retning langs Klitfoden fra Fanø Bad, men det er ikke muligt at cykle på de centrale dele af højsandet på grund af sandflugt. Og det er netop ufremkommeligheden, der gør Sørens Jessens Sand til en fantastisk naturoplevelse.
Læs mere

Ferieaktiviteter på Fanø for familier med børn

Udover disse begivenheder henviser vi til følgende familievenlige aktiviteter og aktive ferieoplevelser på Fanø

Minigolf - Pirat minigolf - Feldberg Familie Camping, Kirkevejen 3, Rindby Strand

Minigolf - Rødgaard Camping - Kirkevejen 13, Rindby Strand

Fanø skovlegeplads - anlagt i Pælebjerg i det SV hjørne af klitplantagen

Sommerlegeland Feldberg Familie Camping, Kirkevejen 3, Rindby Strand

Besøg Honningmaden Fanø bigård, Kallesbjergvej 18 F, Fanø

Ridning - Rindby Rundridning - Rindbyvej 8, Rindby

Fanø Golf Links Golfvej 5, 6720 Fanø.

Lystfiskeri på Fanø - Fanø fiskesø, Storetoft 30

SUP Fanø SUP surfing ved stranden

JJ Blokart Team - Strandsejler skole og udlejningsbureau

Nærmere oplysninger findes her: www.visitfanoe.dk.