+45 75 16 26 00
Åbningstider

Givskud Zoo

Sommerhusudlejning er en ferieform, der giver mulighed for at tage på sjove udflugter sammen. Når I lejer et sommerhus på Fanø, er der ikke langt til spændende oplevelser og Løveparken Givskud Zoo er virkelig et besøg værd. Særligt hvis I er interesserede i dyr og vil opleve dem i store flotte omgivelser. Givskud Zoo er ikke som en almindelige zoologiske have, men adskiller sig fra andre ved de enorme arealer, hvor dyrene kan færdes. Den 65 hektar store park rummer ca. 70 dyrearter og her er der virkelig mulighed for at gå på opdagelse og lære noget nyt. I oplever bedst Givskud Zoo i en kombination af at køre i bil og gå rundt i parken. Har I ikke selv bil med, er det muligt at køre med den hyggelige safaribus. Et besøg i Givskud Zoo er noget helt specielt, da I kan komme tæt på de store dyr, som I normalt kun kan opleve bag tremmer.

Oplev dyrene tæt på

Zebraer i forgrunden og tre biler i baggrunden, der kører ad en sti på savannen

Parken er inddelt i safariruter, savanner og store gå-områder, hvor I rigtigt kan se dyrene i deres flotte anlæg. I kommer rundt i parken med en kombination af kørsel i bil og gåture blandt anlæg med dyr i. I kan køre rundt i parken og parkere bilen på de indrettede parkeringspladser, så I er tæt på dyrenes flotte anlæg, hvor I rigtigt kan se dem. Når I kører med bilen ind på en af parkens savanner, kan I opleve de store dyr helt tæt på bilen. Her græsser de store bisonokser tæt ved jeres bil og hvis I kigger op ser I måske en langhalset giraf stå der. Det mest specielle ved Givskud Zoo er dog savannen med løverne, hvor de store flotte rovdyr kan komme helt tæt på bilen. Det er for mange den absolutte hovedattraktion og det kan være en smule skræmmende, men samtidig også fascinerende at opleve de store løver lige uden for bilruden. Savannerne og anlæggene er opdelt i dyr fra Sydamerika, Nordamerika og Afrika. Så der er mange forskellige dyr at opleve.

To giraffer ved siden af safaribussen

Har I ikke bil med, har I også mulighed for at køre rundt i parken med safaribussen og opleve en guidet tur. Chaufføren fortæller både lærerige og sjove informationer om de forskellige dyrearter, mens I kører forbi på de store savanner. I Givskud Zoo prøver de at efterligne dyrenes naturlige omgivelser og derfor vil I ofte opleve dyrene i store åbne anlæg. Se de store gorillaer i det flotte gorillaanlæg, der er et af Europas største. Anlægget er udformet efter dyrenes behov, men stadig med mulighed for at I kan opleve de fascinerende dyr. I har også mulighed for at komme helt tæt på de sjove lemurer og berberaber, som I kan gå rundt blandt i deres store anlæg. Når I besøger Givskud Zoo er der meget at se og i løbet af en dag er der mange sjove aktiviteter, som I kan prøve. Hvad med at gå på jagt efter et kig på parkens dyreunger. På hjemmesiden kan I se hvilke dyr, der har fået unger og hvornår. Eller I kan opleve fodring af dyrene i parken.

Oplevelser til familiens børn

Børn står og graver efter guld

Når I har besøgt alle de flotte dyr i parken, kan det være rart for jer at tage en pause på den store fantasifulde legeplads. Her finder I mange spændende legeredskaber til børn i alle aldre og der er tilmed trampoliner og hoppeborge til de hoppeglade. Kravl op i de høje klatrestativer eller tage en tur på en rutchebane. I kan også køre om kap i de sjove mooncars og se hvem der får baghjul. På legepladsen kan børnene rigtigt slå sig løs og tumle og der er virkelig mange sjove ting at prøve. Der er også en legeplads for de lidt mindre børn, hvor I kan opleve en dejlig fredelig flok klappegeder, der render rundt mellem legeredskaberne. Gederne er søde og dem kan børnene hygge sig med at klappe og ae. I kan også tage en tur i det lille sjove safaritog, der kører rundt i parken. Fra toget af kan I fodre eksotiske dyr. Når der er tid til at stille den lille sult, kan I besøge tipilejren og hygge jer med at sidde om det varme bål og bage snobrød. Så kan I tale om dagens oplevelser og hvilket dyr, der var det sjoveste i parken. Her kan I også vaske guld på ægte guldgravermanér og måske samle nok guld til at få en flot skinnende mønt med hjem.

Givskud Zoo er ikke kun at køre og gå rundt blandt spændende dyr. I løbet af året foregår der spændende events, så hold øje med hjemmesiden og se om der sker noget særligt spændende, når I skal på besøg. Det kan være et event med fokus på et bestemt dyr eller måske får børnene mulighed for at afprøve, om de har hvad der skal til for at blive dyrepassere. Det er sjove events med udgangspunkt i dyr, sæson og oplevelser for hele familien.

Lidt at spise til alle

På en tur med mange indtryk kan I hurtigt blive sultne og rundt omkring i parken finder I hyggelige spisesteder både med buffet og grillmad. Spisestederne tilbyder noget til enhver smag, men I har også mulighed for selv at medbringe en madpakke eller grillmad og holde picnic ved en af de mange spisepladser i parken. Så kan I nyde de sjove dyr, mens I får en bid mad og bliver klar til at opleve mere. Har I lyst til lidt nemt at spise eller noget sødt, kan I besøge en af parkens mange små boder. De har et fint udvalg af drikkevarer og lidt at spise.

Det er ikke kun mennesker, der skal have noget at spise, dyrene skal også have deres mad. Dagligt kan I opleve 3-6 fodringer af forskellige dyr samtidig med at formidleren fortæller om dyrene, der får mad. Formidleren fortæller om de forskellige dyrs adfærd og levevis, så her kan I blive klogere på et spændende dyr som fx kæmpe odderen. Har I selv lyst til at prøve at fodre, kan I hjælpe formidleren med at fodre kamelerne med gulerødder. Det kan godt kræve lidt tilløb at række hånden frem mod sådan et stort dyr, men det er garanteret en sjov oplevelse at prøve, hvis I tør!

Til de morgenfriske

Hvis I hører til de morgenfriske, der kan stå tidligt op, er der mulighed for en unik oplevelse i Givskud Zoo. For et ekstra beløb er det nemlig muligt at komme rundt med dyrepasseren og hilse på dyrene, når de står op om morgenen. Transporten foregår til fods og med bus og det anbefales at iklæde sig tøj efter årstiden. På jeres tur rundt med dyrepasseren besøger I udvalgte stalde og hilser på dyrene. De modige kan klappe for et næsehorn eller tilmed prøve at fodre det med æbler. Det er spændende at komme så tæt på de store vilde dyr og det vil med garanti være en oplevelse, som I vil kunne tale om længe. Turen rundt til de forskellige dyr forventes at vare 1,5 time.

Når I har været på en spændende udflugt til Givskud Zoo og har oplevet de mange sjove dyr, er det dejligt at vende tilbage til jeres sommerhus, for at slappe af og snakke om den sjove oplevelse. Her kan det være, at I er nødt til at læse nærmere om et særligt spændende dyr eller I kan nyde billeder og små videoklip fra en dejlig dag sammen.