+45 75 16 26 00
Åbningstider

Golf på Fanø er en golfoplevelse midt i naturen

Danmarks første golfbane opstår

Holder I ferie på Fanø vil en dag på Fanøs golfbane være en enestående oplevelse for alle – uøvede som øvede golfspillere. Golfbanen på Fanø er helt speciel og der findes ikke en magen til i resten af Danmark. Her er lagt op til den helt store naturoplevelse og spændende udfordringer på golfbanen, der bugter sig gennem naturen. Hvert år i juli finder Golfugerne, Fanøs åbne golfturnering, sted, og i august kan man opleve en helt speciel old-time-golfmatch, hvor der spilles med gamle 1900-tals køller og i tidssvarende beklædning.

Allerede i 1898 begyndte man at grundlægge golfbanen på Fanø, og i 1901 blev Fanøs Links golfbane indviet med ni huller. Fanø var på det tidspunkt et internationalt feriested, hvor det gode borgerskab og adelen brugte deres penge. Badehoteller og kursteder skød op i klitterne på Fanøs strand ved Vesterhavet, for lægerne havde erklæret at den friske luft og det salte vand var sundt. Badegæsterne kom til Fanø fra nær og fjern for at vise sig frem, slappe af og hygge sig, og som et ekstra tilløbsstykke anlagde man Danmarks første golfbane. Det var Fanø Nordsøbad, senere Fanø Vesterhavsbad, der grundlagde banen, og golfbanen på Fanø er dermed den eneste golfbane i Danmark, der ikke er ejer og drevet af en golfklub. Golfbanen blev anlagt efter skotsk forbillede af den skotske golfspiller Robert Dunlop. I 1930 blev golfbanen udvidet med endnu ni huller, så Fanø Golf Links blev en 18-hullers golfbane.

En golfbane med naturlige udfordringer

Som i Skotland ligger linksbanen tæt ved havet i Fanø Bad og den er domineret af en bestemt landskabstype skabt af vejr og vind og den salte luft, nemlig klitter, sandet jord og hårdføre planter så som sand-hjælme og lyng. Naturen skaber så at sige golfbanen, hvor klitterne fungerer som roughen og gryderne mellem klitterne er fairways. Det kan ske at man skal slå til golfkuglen uden at kunne se målet i det kuperede terræn, såkaldte ’blinde slag’, da det ligger bag en klit. Andre gange lander golfkuglen måske i et kaninhul, gravet af en af de mange vilde kaniner, der lever på Fanø. I så fald er der frit drop. Nogle golfspillere vil have det svært med disse udfordringer, og mene at banen er uberegnelig, andre vil nyde udfordringerne i det uforudsigelige spil, som golfbanens naturlige forløb skaber. Ét er sikkert: Ingen anden golfbane i Danmark er som Fanø Golf Links!

Fanø Golf Links
Golfvej 5
Fanø Bad
Tel. +45 76 66 00 77

Golfferie i sommerhus

Uanset om I er golfentusiaster, der holder golfferie på Fanø eller I bare holder ferie i sommerhus og gerne vi have en hyggelig dag på golfbanen, så er der masser af muligheder for at besøge forskellige golfbaner i området omkring Fanø. Har I prøvet kræfter med golfbanen på Fanø Golf Links, og gerne vil udforske andre golfbaner, så kan det betale sig at tage den 12 minutter sejltur til fastlandet, hvor man finder fire golfklubber, der tager under en time at køre til.

Holder man ferie i sommerhus på Fanø, så har man en dejlig base for golfferien, hvor man kan slappe af og hvile ud mellem de lange dage på golfbanen. Aftenerne kan bruge på terrassen med god mad og et glas vin, men s man lader op til den næste dags udfordringer på golfbanen. Golfferien kan afveksles ved gåture i Fanøs smukke natur og friske dukkerter i Vesterhavets blå bølger. Det er oplagt at tage på golfferie på Fanø, så golfoplevelsen kan kombineres med strandture, kulturelle oplevelser og hyggelige besøg i de idylliske byer på ferieøen Fanø.

Der er masser af sommerhuse på Fanø og hos FanøHus Sommerhusudlejning eller på sologstrand.dk finder I lige netop det sommerhus, der passe til jer. I kan for eksempel leje et større sommerhus med mange sovepladser, hvis I er flere par eller familier, der holder golfferie sammen. Er I vilde med Fanøs specielle golfbane, så kan I leje et sommerhus tæt på golfbanen, så I ikke har langt til det næste spil golf. Golfbanerne, der ligger tæt på Vesterhavet, kan give selv den mest erfarne golfspiller vanskelige udfordringer i kraft af vestenvinden, der giver særlige spillemæssige udfordringer. Vestkysten barske og rå natur står i stærk kontrast til de velplejede golfbaner, der slynger sig igennem landskabet.

Breinholtgård Golf Center ligger ca. 20 minutters kørsel nordvest for Esbjerg i flot natur. Her finder I 27 varierende huller og en par 3-bane med 9 huller. Golfbanerne er anlagt i både skov og åbent landskab med søer, så golfspillerne skal tage højde for vestenvinden. Når sulten melder sig kan I spise på restauranten på Breinholtgård Golf Center, og nyde udsigten over golfbanen fra de to terrasser. Der er desuden en stor butik med golftøj og golfudstyr. Breinholtgård golfstore findes også som online-butik, så I kan shoppe hjemmefra efter ferien, hvis I ikke lige fik købt det golfudstyr, I mangler.

Kaj Lykke Golfklub ligger lidt nord for Bramming ca. 20 minutters kørsel mod vest fra Esbjerg. Den 18- hullers bane byder både på beplantning og åbne arealer, søer og vandløb. Her er højt til himlen og smuk natur, som banen er en naturlig del af. Restaurant Hole-in-One servere smørrebrød og små lette retter til rimelige priser.

Varde golfklub ligger ca. 30 minutters kørsel fra Esbjerg i nordlig retning. Golfbanen er fra 1993, og der er omklædnings- og badefaciliteter i klubhuset, og fra restauranten er der god udsigt over golfbanen. Golfbanen er central placeret i Varde Ådal og tæt på Varde by. Den 18-hullers golfbane er meget velplejet, og omgivet af flot natur. Man skal ikke lade sig snyde af det veltrimmede og parkagtige udseende med grønne fairways og hurtige greens, der umiddelbart kan virke som en bane, men man vil opdage, at golfbanen byder på en del udfordringer hen ad vejen.

Kører I fra Esbjerg og rundt om Ho Bugt, en tur der tager ca. 40 minutter, så kommer I til Blåvandshuk GolfCenter. Golfcenteret ligger i naturskønne omgivelser og holder til i en gammel renoveret trelænget stråtækt bondegård. Det er ren golfidyl. Golfcenteret har blandt andet både en restaurant og en golfshop. Der er tre golfbaner i Blåvandshuk Golfcenter, så der er noget for alle golfspillere. I kan vælge at svinge golfkøllen på en 18-huls bane, med en flot udsigt over Ho Bugt. De første 9 huller er placeret i åbent landskab med grøfter og søer og de sidste 9 huller ligger i et skovområde i Ho Klitplantage i let kuperet terræn i. Der er desuden to Pay & Play baner, en par 4 bane og en par 3 bane. Her er alle velkommen til at spille, både begyndere og øvede. Er man ikke medlem af en golfklub eller kender ret meget til at spile golf, men vil gerne prøve at have en sjov dag på golfbane, når man er på ferie i sommerhus, så er Pay &Play det helt rigtige.